Prirodna Sminka

Prirodan i svez izgled lica je u svakom slucaju bolji izbor od preteranog sminkanja i ogromnih naslaga pudera, senki, maskara, karmina i ostalog. Ukoliko ipak zelite da koristite sminku neka ona bude sto prirodnija. Prirodna sminka podrazumeva pravilno nanosenje svakog elementa ali umereno i na adekvatan nacin a nikako ne dozvoljava da se recimo maskara stavlja preko vec stavljene maskare prethodne veceri ili dana, utapkavanje raznih nijansi pudera ili korektora na neocisceno lice kako bi se sakrili podocnjaci i sl.

Za caroban i porcelanski ten potrebna je prvenstveno odgovarajuca nega a tek nakon toga sminka. Svetski make up eksperti savetuju sledece:

  • Sa adekvatnom prirodnom sminkom mozete popraviti svoj vizuelni izgled ali ne smete ni preterati jer sa viskom sminke necete dobiti efekat prirodnog izgleda i prirodne lepote.
  • Pre prirodne sminke vazno je naneti odgovarajucu hidrantnu kremu. U borbi sa borama koristite uvek zastitini faktor. Na besprekornom izgledu lica i kada na njemu nemate sminku i savrsenom tenu treba konstantno raditi i negovati svoju kozu.
  • Podloga za sminku je obavezna i treba je pravilno naneti. Sa podlogom mozete prekriti sitne nedostatke na licu i poneku finiju boru. Tek nakon podloge moze uslediti stavljanje pudera koji ce mnogo bolje izgledati kada se stavi preko podloge nego direktno na lice.
  • Previse gusti puderi nisu dobri za kozu jer potpuno zatvaraju pore i cine lice masnim i previse sjajnim.
  • Korektori se takodje mogu upotrebiti za pokrivanje manjih nesavrsenosti tako da Vam po neka mala bubuljica na licu koja se iznenada pojavila ne moze pokvariti dan.
  • Izgled i oblik obrva moze potpuno promeniti kompletan izgled kako u pozitivnom tako i u negativnom smislu. Obrve Vam u svakom momentu moraju biti prvenstveno uredne, sto se tice odredjenog oblika ukoliko niste previse vesti u tome, njihov izgled prepustite nekome ko je strucan. Olovkom mozete pojacati boju obrva ali veoma pazljivo, kako ne bi previse odudarale od kompletne prirodne sminke.
  • Sto se tice odabira rumenila ili karmina za usne neutralni tonovi su u vecini slucajeva pravi izbor. Nesto jaci karmin, senku ili rumenilo mozemo sebi dozvoliti u vecernjem izlasku ali ne i za dnevnu varijantu.

Prirodna sminka kao sto i sam naziv kaze bazira se na sto prirodnijem izgledu i koriscenju prirodnih boja i nijansi. Sa prirodnim make up-om Vase lice nece izgledati umorno vec potpuno podmladjeno. Kvalitetnu i prirodnu sminku u Beogradu mozete naci u svakoj drogeriji ili parfimeriji gde mozete isprobati svaki proizvod i posavetovati se sa iskusnim prodavcima o svemu sto Vas interesuje.