Profesionalno Sminkanje Trikovi

Mnoge devojke i zene ne prave razliku izmedju profesionalne sminke i one koje mogu koristiti svakog dana pa nas tako ne cudi ako u jutarnjim casovima na putu do posla ugledate pojedine dame koje ce Vam izgledati kao da su krenule u vecernji izlazak.

I pored toga sto se profesionalna sminka smatra postojanijom, mora se prilagoditi odredjenoj prilici i treba je izbegavati u dnevnim varijantama. Odgovarajuca sminka za svaki dan je ona koja nece preterano stetiti kozi Vaseg lica. Ako Vi ujutru nanesete deblji sloj pudera, korektora, senke i rumenila i sa takvom sminkom docekate vece Vi ste svojoj kozi stavili najtezu mogucu masku i potpuno joj onemogucili da dise sto nikako ne treba da cinite. Na taj nacin koza brze stari pa ne treba da vas zacudi ni prerana pojava bora i pored toga sto ste mladi, lepi i zgodni.

Profesionalnu, tesku sminku mozete koristiti u specijalnim prilikama za sta je ona prvenstveno i namenjena. Spremate se za neki vazan dogadjaj i jako Vam je vazan izgled i nacin na koji cete se nasminkati?

Iskoristite sledece savete i male trikove profesionalnog sminkanja:

Oci:

Imate sitne oci i zelite da one izgledaju krupnije? Uzmite olovku za oci (izbegnite crnu olovku jer ona vizuelno suzava) i izvucite je na gornjim kapcima uz sam koren trepavica. Ukoliko niste ljubitelj plave ili zelene boje koristite sivu olovku koja se savrseno uklapa uz sve varijante. Sa sedefasto belom senkom naglasite unutrasnje uglove ociju a zatim nanesite dva sloja maskare. Ukoliko trepavice dobro uvijete dobicete savrsen pogled i na pravi nacin istaci oci.

Usne:

Za efekat punijih usana potreban Vam je bezbojni balsam koji ima blagi sjaj. Njega treba naneti malo iznad ivica usana a tek nakon toga naneti karmin sa visokim sjajem. Mat karmini nisu efektni u ovom slucaju i treba ih izbegavati ukoliko zelite efekat punijih usana. Nakon karmina u finalnom koraku na donju usnu odnosno samoj sredini stavite malo sjaja i Vase usne ce zablistati.

Koza:

Savrseno cista koza je zaista imperativ lepote, ali sta ako niste jedna od tih srecnica i lepotica i morate naci nacin kako da prekrijete sitne bubuljice ili oziljke na licu. Korektor cetka je pravo resenje za Vas, jer se vlaknima cetkice efikasnije popunjavaju nepravilnosti na licu nego da korektor nanosite prstima. Da biste ten ujednacili nakon nanosenja korektora potreban Vam je odgovarajuci puder.

Celo:

Sa siskama je najjednostavnije prekriti deo izmedju linije kose i obrva pa se tako ne morate preterano ni baviti sminkanjem ovog dela lica, ali sta ako imate veliko celo a prosto ne zelite da imate kratke siske. Uzmite veliku cetku za puder i mat bronzer i nanesite na celo. Mat bronzeri stvaraju senku na licu i deluju da veca podrucja u ovom slucaju celo izgledaju manji.

Nos:

Da biste svoj siri ili veci nos ucinili tanjim potrebno je da uradite sledece: Kada ste naneli puder na lice uzmite posvetljivac i prevucite ga preko srednje linije nosa skroz do vrha, koristite sto kremastije boje koje ce u sklopu pudera delovati tamnije pa samim tim i vizuelno stanjiti ili suziti nos. Na kraju mozete naneti zavrsni puder i fiksator kako bi sminka bila postojanija a iluzija o manjem i uzem nosu nenarusena.